Concertupdate #3: Afscheid nemen bestaat dus toch

En toen was het dan toch zover: het allerlaatste concert met Encore! stond afgelopen zaterdag voor de deur. Afscheid nemen bestaat dus toch. Maar afscheid nemen van een koor dat met zóveel beleving zingt, afscheid nemen met geweldige musici (SHOUT OUT! naar Jaap, Evelien, Jantine en Caroline, boek die mensen!) die dit alles zo mooi ondersteunen, dat is andere koek. Wat heb ik er van genoten en wat heb ik een hoop liefde mogen ervaren!

gemengd koor encore

Laat ik heel eerlijk zijn: de wetenschap van de laatste keer, het licht en geluid, de musici en dat alles mooi in elkaar zou moeten ‘klikken’ zorgde voor de nodige spanning bij mij. Het koor verdiende het beste en mooiste lustrum, daar wilde ik voor gaan. Die spanning was ook voelbaar bij het koor, maar de energieke stemmen en blije gezichten wisten  dit alles naar een prachtig muzikaal samenzijn te tillen. Wat heb ik me toch een hoop lachende gezichten in het publiek gezien :). Met trots kan ik zeggen: het koor stond werkelijk als een huis! Trots. Heel trots!

Ik kijk met een hele grote glimlach terug op twee prachtige jaren. Ik heb bij Encore! ontzettend veel geleerd over het dirigentenvak, maar ook over het werken met mensen. Het koor gaat verder onder leiding van vakman Paul Brandsma en volgens mij gaat dat helemaal goed komen.

In de toekomst graag nog eens een encore, zangers van Encore! 🙂

Copyright © 2019 Jos Mans