Concertupdate #4: Herdenkingsconcert Arum Uitvaartzorg

Afgelopen zondag 11 november was mijn eerste échte concert samen met mannenkoor Vox Humana, georganiseerd door Arum Uitvaartzorg.

Een herdenkingsconcert is iets unieks en niet te vergelijken met andere uitvoeringen. Wat mij in eerste instantie vooral heel spannend leek, werd een hele bijzondere en dankbare middag waarin we als mannenkoor muzikaal troost mochten bieden aan de aanwezigen. In samenwerking met Mrs Darcy (een achtkoppig gezelschap bestaande uit prachtig zingende dames) Jan van Vliet op de piano en Hans Wisse op het orgel brachten we een divers programma aan liederen. Van Ubi Caritas van Ola Gjeilo tot het Hallelujah van Leonard Cohen. Van spirituals tot klassieke ‘klassiekers’.

Daarnaast hadden Nico en Mariëtte van Arum Uitvaartzorg de ruimte, de Scheppingskerk te Leiderdorp, waardig aangekleed en met Paul van Ewijk en Frank Sanders ook nog eens twee sprekers uitgenodigd die de aanwezigen mooie inzichten wisten te verschaffen. Over herdenken, herinneren en hoe om te gaan met rouwen.

Vol dankbaarheid kijk ik terug op zoveel moois.

 

Copyright © 2019 Jos Mans