Concertupdate #1: Vivace 20/10

CONCERTUPDATE! CONCERTUPDATE! CONCERTUPDATE!

Dat je het weet.

Viva Vivace!

Na een goede seizoenstart was het 20 oktober dan zover: mijn eerste uitvoering met Vivace. Het enthousiasme van de zangers, de (spectaculair goede) gastmuzikanten, de prachtige decoraties, het scherm vol interessante informatie over de muziek en de betekenis achter alles wat we zongen; hier kon ik alleen maar ontzettend veel zin in hebben. Het werd voor mij een zeer waardevolle avond waar ik als vanzelf door alles heen kon dirigeren. Met een glimlach kijk ik terug op het plezier dat ik heb mogen zien bij de leden van Vivace bij het zingen van liederen als ‘Steal Away’, ‘Zing, Vecht, Huil, Bid’ en ‘Hallelujah’. De geweldige gastmusici Cees-Willem van Vliet (piano) en Chloë Elsenaar wisten met hun spel de avond naar een nog hoger plan te tillen. Met een solo van Philip Glass kreeg Cees-Willem het voor elkaar om de gehele zaal te hypnotiseren, terwijl de Czardas van Monti de zaal wakker schudde, mede en vooral door het vurige spel van Chloë.

Al met al een avond om te herinneren en te koesteren. Op naar kerst!

Copyright © 2019 Jos Mans