ik nam mijn cannondale caad10 mee naar cycleworks

Ik zit niet veel op de racefiets. Ja, laat ik maar gelijk eerlijk zijn. Ik zou het dagelijks willen doen, maar ik ben het figuur dat zijn lethargie moeiteloos kan botvieren op zijn prachtige Cannondale Caad10. (Laat ik maar gelijk de goedkoopste link erbij zetten.) Zonder enige schroom laat ik het zwart-witte beestje maanden lang in de hoek staan. Met de dag zie ik de druk van de banden afnemen, de spanning van de kabels verder weg zakken en de ketting steeds maar meer stof happen. Het is al even geleden sinds ik dit schreef. Dit moest ik allemaal opbiechten aan de eigenaar van CycleWorks. Zeer pijnlijk.

Is het zó erg, Jos?

Nee. Maar als ik niks met mijn fiets doe, kan ik ‘m beter net zo goed verkopen, niet? (Tot zover mijn dagelijks terugkerende interne dialoog.)

Onlangs kreeg ik heel erg op mijn flikker van m’n broertje. ‘Ga toch fietsen, man!’. Hij spoorde me aan en ik weet, hij bedoelt het goed. Voor de goede orde: mijn broertje is (in mijn ogen) een professionele sporter zonder contract of sponsor. Hij fietst gemiddeld 35 in ‘t uur, loopt halve marathons in 1 uur 30, sportschoolt en psychologiseert mijn lage frequentie sportieve activiteiten. ‘Sleep is for the weak’, ‘No pain, no gain’ en ‘What doesn’t kill you makes you stronger’ zijn zinnen die hij met een overdreven Amerikaans accent vooral graag tegen mij zegt. Ik probeer daar op mijn beurt op een spontane, welgemeende manier om te lachen. Ik faal constant.

Maar één ding is me gelukt (ja, oké, door m’n broertje): de opknapbeurt en upgrade van mijn Cannondale Caad10 is aanstaande! Nieuwe wielen van Vittoria (Alusion), een vers en maagdelijk wit stuurlint om naar te turen en verder nog wat kleinigheden m.b.t. bekabeling en de remmen. Meneer Cycleworks heeft me uitermate deskundig geholpen bij het uitkiezen van de juiste materialen voor de juiste fiets(er). Dinsdag is ie klaar. Ik kan niet wachten!

Bedankt, broertje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 Jos Mans