Start koorseizoen: Encore! en Vivace

Het koorseizoen is begonnen en er valt gelijk een hoop te vertellen! Vandaag deel 2 over mijn gemengde koren Encore! uit Kockengen en Vivace uit Reeuwijk-Brug.

Encore!

In december 2016 begon ik als dirigent bij dit enthousiaste popkoor. Nu ben ik inmiddels een kleine twee jaar onderweg met deze mooie groep mensen en staan we op het punt het vijfjarig bestaan van Encore! te vieren. Op 3 november zal ik afscheid nemen als dirigent, maar niet voordat we nog een serie repetities en twee mooie concerten hebben neergezet. Op 27 oktober geven we een middagconcert (12.30 uur) in de Gereformeerde Kerk te Waarder (adres Dorp 24) in samenwerking met het Groot Mannenkoor Midden Nederland o.l.v. Martin Mans en zal Caroline van der Weiden ons begeleiden op de piano. Alsof dat nog niet genoeg is staan we een week later, 3 november, ons lustrum zingend te vieren in de Opstandingskerk in Woerden (20.00 uur). Een avond die gevuld zal zijn met alle highlights uit het Encore!-repertoire, ondersteund en opgesierd met gastmuzikanten Jaap Klootwijk (drums), Evelien Keesmaat (zang en saxofoon), Jantine Kalkman (trompet) en Caroline van der Weiden (piano). Een absolute aanrader om bij aanwezig te zijn! Let’s finish it with a bang!

Vivace

Met Vivace zijn we onderweg naar het jaarlijkse najaarsconcert. Op 20 oktober zullen wij een avondvullend programma verzorgen met muziek van over de gehele wereld en in alle soorten en maten. Van Ramses Shaffy tot Bette Midler, van negro spirituals tot Russische volksmuziek. De uitvoering zal plaatsvinden in de Ark (‘t Kerkestuk 1, Reeuwijk-Brug), tevens onze repetitielocatie. Vaste begeleider Cees-Willem van Vliet zal ons ondersteunen op de piano en op viool zal de talentvolle Chloë Elsenaar een aantal solo’s laten horen. Ingrediënten voor een muzikaal diverse avond waar ik erg naar uitkijk. De deur is open om 20.00 uur en om 20.30 beginnen we. Hapje en drankje na.

Komende zaterdagochtend de tweede repetitie met het Zuidwester Mannenkoor. Mooie dingen!

Graag tot ziens bij een van de uitvoeringen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 Jos Mans