Start koorseizoen: Vox Humana en Zuidwester Mannenkoor

Het koorseizoen is begonnen en er valt gelijk een hoop te vertellen! Ik trap af met een blog over mijn nieuwe mannenkoren Vox Humana en het Zuidwester Mannenkoor.

Vox Humana

Vanaf dit seizoen mag ik de trotse dirigent zijn van mannenkoor Vox Humana uit Leiden. Na twee repetities was het meteen raak met een uitvoering tijdens de Monumentendagen (8 september) in de Hooglandse kerk, misschien wel de mooiste kerk van Nederland. Met een divers programma van geestelijke, klassieke en meer populaire werken mochten we de luisteraars verblijden. Kers op de taart was het Leidse volkslied wat onze begeleider Jan van Vliet vol overgave speelde op de vleugel.

Inmiddels zijn we gestart met het instuderen van nieuw repertoire in de aanloop naar het herdenkingsconcert dat we zullen geven in de Scheppingskerk te Leiderdorp op 11 november. Nieuwe leden zijn meer dan welkom om met ons mee te zingen. Juist nu is een mooi moment om in te stappen aangezien we nieuw repertoire oppakken. Elke woensdagavond repeteren we in de Opstandingskerk aan de Aerent Bruunstraat 1 te Leiden. Start repetitie 20:00 uur.

Zuidwester Mannenkoor

En dan het Zuidwester Mannenkoor. Samen met pa Martin Mans zijn we op het idee gekomen om iets moois te doen met onze roots. Aangezien we allebei een grote voorliefde hebben voor de ‘mannenkoorsound’ leek ons het erg gaaf om een mannenkoor op te richting in de zuidwestelijke regio van Nederland.  Een mannenkoor dat zich muzikaal verbind met thema’s als de zee en de wind. Pa en ik dirigeren allebei en daarnaast zing ik ook nog een aantal solo’s tijdens de aanstaande concerten.

We repeteren vier keer verspreid over vier maanden in de Exoduskerk te Sommelsdijk (zie kopje Activiteiten voor repetitie- en concertdata) en geven vervolgens in januari en februari een viertal concerten. 15 september hadden we onze eerste repetitie in de Exoduskerk met een mooie opkomst van zo’n 70 man. Heb je 15 september gemist? 6 oktober is de volgende repetitie. (Nieuwe) zingende mannen zijn dan nog steeds welkom! De repetitie is van 10.00 tot 13.00 uur.

Volgende week nieuws over de gemengde koren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 Jos Mans