Zuidwester Mannenkoor

‘Flakkee is een eiland en ’t water is breed …’zo luidt de beginregel van het Flakkeese volkslied.

Ook al zijn we er ooit vertrokken, pa en ik delen de liefde voor onze geboortegrond. Daarnaast delen we ook de liefde voor de klank van een mannenkoor en daarom starten we samen het project Zuidwester Mannenkoor dat we beiden gaan dirigeren en begeleiden. De thuisbasis is Sommelsdijk maar alle zangers uit de gehele zuidwesthoek zijn welkom.

In een viertal repetities zal door hard werken een repertoire tot stand komen dat de typische worsteling met en liefde voor het water zal verklanken. Zowel geestelijke liederen en negro-spirituals als klassieke en populairdere werken zijn onderdeel van het programma. Zelfs lokale volksliederen worden niet geschuwd.

Van september tot december 2018 repeteren we vier keer in de Exoduskerk te Sommelsdijk (Middelharnis) om vervolgens in januari en februari 2019 een drietal concerten te geven in monumentale kerken in de zuidwestelijke regio. In ontwikkeling is tevens een evenement aan zee bij de vuurtoren van Ouddorp.

Alle zangers met en zonder zangervaring zijn van harte welkom. Het is mogelijk de eerste repetitie vrijblijvend bij te wonen. Ook is het mogelijk om bij de tweede repetitie nog aan te haken en in te schrijven.

Meer informatie en wil je je inschrijven? Ga dan naar de pagina van het Zuidwester Mannenkoor.

Zien we je in september?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2019 Jos Mans