Over Jos Mans & Contact

Jos Mans (1985) groeide op op het Zuid-Hollandse eiland Goeree Overflakkee. Zijn tienerjaren bestonden vooral uit veel piano spelen, zingen en het schrijven van eigen songs. Onder de hoede van pianodocent Piet Westhoeve ontwikkelde hij zich tot een behendige pianist, gepassioneerde zanger en liedjesschrijver. Gedurende dezelfde jaren koos Jos naast de populaire muziek ook voor de mannenkoren van zijn vader, Martin Mans. Als 13-jarige jongen, net de baard in de keel, zong Jos zijn eerste noten bij het Waddinxveense Mannenkoor De Gouwestem. Na verloop van tijd werd er zo nog een andere passie geboren, namelijk het arrangeren van koormuziek.

Na het afronden van zijn studie docent muziek (piano en zang) aan het Rotterdamse Codarts bleef Jos actief bezig met eerder genoemde activiteiten. Hij speelde door de jaren heen als toetsenist bij de band The Maureens, nam onder eigen naam een EP (‘Kant A’) en een single (‘Straatweg’) op en ontwikkelde zich als muziekdocent en leerlingbegeleider in het middelbare onderwijs. Uit het arrangeren voor koren werd nog een liefde geboren, namelijk het dirigeren van koren. Op dit moment dirigeert hij er vier, te weten:

  • Gemengd popkoor Encore, Kockengen (dinsdagavond)
  • Mannenkoor Vox Humana, Leiden (woensdagavond)
  • Gemengd koor Vivace, Reeuwijk-Brug (donderdagavond)
  • Project Zuidwester Mannenkoor, Sommelsdijk/Middelharnis (1x per maand repetitie op de zaterdag)

Naast muziek is Jos ook actief als blogger en schrijver. Hij schrijft graag over muziek, het proces dat daar bij komt kijken, maar ook zijn passie wielrennen komt geregeld aan bod. Inmiddels schreef hij talloze artikelen voor bladen als Fiets, De Utrechtse Internet Courant en het bekende wielerblog-collectief Het is koers! Scroll naar beneden voor een greep uit door hem geschreven artikelen.

Jos is beschikbaar als blogger/schrijver, koordirigent- en arrangeur, solozanger, (begeleidend) pianist en workshopleider.

Voor boekingen, optredens of workshops: neem gerust contact op via tel. 06-12424384 of mail jmmans@gmail.com. 


Portfolio met een aantal stukken die Jos heeft geschreven voor het blad FietsHet is Koers! en DUIC:

Over de oorsprong van de liefde voor de koers

Over Peter Sagan, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

Over prachtig oudhollandse namen

Over atypische voetballers

Over hoe het is een fietser te zijn

Over mijn verslaving aan wielerstatistieken

Over een vrouw die maar het beste kan vertrekken

En een liefdesbrief aan de broer van Sep Vanmarcke…

 

Copyright © 2019 Jos Mans